Voor de 1e keer speelt www.brouwertuk.nl Steevast dames 2 op vrijdag 25 september een uitwedstrijd i.p.v. op de reguliere dinsdag avond. Locatie van de uitwedstrijd is Heerenveen. Om 19.00 begint de wedstrijd, tijdens het inspelen zien wij dat het vanavond een leuke wedstrijd kan worden.

In de 1e set gaan wij gelijk op en word er veel geknokt voor elkaar om de bal niet op de grond te krijgen. In de verdediging moeten wij ons spel wat aanpassen om meer achterin te blijven en wanneer dit gebeurt en de pass komt bij de spelverdeelster kan er aanvallend gescoord worden. Vandaag wordt er meer gebruikt gemaakt van de 3 m aanvallen wanneer de pass niet helemaal op de juiste plek komt, helaas wordt deze set verloren door een goede servicereeks van HeVoc met 21-25.

In de 2e set komen wij beter in ons spel en maken wij gebruik van het gat op de midachter bij de tegenstander. De 2e bal wordt door de diagonaal goed overgenomen omdat wij in de verdediging anders zijn gaan spelen. Door goede servicereeksen komen wij op voorsprong en laten HeVoc’89 dames 3 niet meer dichterbij komen, en deze set wordt door werken voor elkaar gewonnen met 25-18.

In de 3e set komen wij op achterstand en door de vechtlust komen wij gelijk en gaan voor de voorsprong. Met mooie combinaties op alle aanvalsposities lukt het niet om deze set aan het eind in ons voordeel te winnen omdat er een goede servicereeks van de tegenstander volgt en wij in de pass deze bal niet onder controle krijgen. Setstand: 26-24.

Dan volgt de 4e set en omdat wij gelijk aan het begin de druk er op houden en er wat spelerswisselingen zijn bij HeVoc’89 dames 3 kunnen wij hiervan profiteren en met vechtlust van de speelsters van www.brouwer.tuk.nl Steevast dames 2 komt de bal niet op de grond en kan er gescoord worden door de aanvalsters en word de set afgesloten met winst met de stand van 25-19.

Dan volgt de beslissende 5e set en komt www.brouwertuk.nl Steevast dames 2 op voorsprong maar helaas lukt het niet om bij de stand van 8 punten met het wisselen van veld een voorsprong te hebben. Deze set wordt verloren met 15-10 en worden er 2 punten bijgeschreven. Langs de zijkant waren er toeschouwers aanwezig en bedankt voor de ondersteuning bij de wedstrijd. Na 2 uur speeltijd eindigt deze wedstrijd.

De volgende wedstrijd is thuis op dinsdag 29 september om 20.30 uur in de Waterwyck tegen L.V.C. Dames 2 uit Lemmer.

Dames 2 wint twee sets van HeVoC DS3