De tweede helft van het seizoen startte voor dames 1 met een thuiswedstrijd tegen VVSA D1. Vanwege afwezigheid van Daantje vd Staay had coach Robin van Zanten tijdens de wedstrijd keuze uit 3 passer lopers.

De eerste set werd gestart met Marieke de Vries als spelverdeler, Emma Zoer als diagonaal, Tiffany Scholte en Tess Westerhof als mid aanvaller, en Lieke Wellenberg en Nicole Stegeman als passer loper. Annike van Dam was ook aanwezig als libero.

In de vorige wedstrijd tegen VVSA was al duidelijk geworden dat het een taaie ploeg is. Scoren zou lastig gaan worden voor Steevast. Dit kwam ook terug tijdens de eerste set.  De pass kwam niet aan bij de spelverdeler, waardoor de aanvallers moeite hadden met scoren. Helaas wist Steevast dit niet te doorbreken, en verloren ze de set met 18-25.

De tweede set werd Annechien Ponstein ingebracht voor Lieke Wellenberg. In de eerste minuten van de tweede set leek de trend van de eerste set zich door te zetten. Steevast wist nog steeds niet goed in de wedstrijd te komen en VVSA kwam op een voorsprong van 5 punten. Toen Annechien Ponstein aan service kwam bleek pas wat voor geniale wissel zij was geweest. Met een service serie van 15 punten wist zij eigenhandig de dames van VVSA weg te serveren. Deze set werd afgesloten met een fantastische 25-8.

Vanwege de magnifieke score in de tweede set werd gestart met dezelfde basisopstelling. Dezelfde positieve instelling als in de tweede set werd weer opgepakt door Steevast en ze wisten beter de gaten te vinden bij VVSA. Alhoewel VVSA een beter antwoord had op de service van Steevast in deze set wist Steevast de rust te bewaren in de pass, waardoor er ruimte was voor goede aanvallen. Deze set werd ook met winst afgesloten: 25-17.

Tijdens de vierde set werd Lieke Wellenberg gewisseld voor Emma Zoer op de diagonaal. Steevast wist vanaf het begin het betere spel van de vorige set in te zetten, verdedigend bleef er beter gespeeld worden, waardoor aanvallend de gaten gevonden konden worden. Ondanks dat VVSA steeds terug wist te komen, verslapte Steevast geen moment. Zonder het al te spannend te laten worden wist Steevast ook deze set af te sluiten met een winst op VVSA: 25-19.

De volgende wedstrijd zal op 25 januari in Staphorst gespeeld worden tegen de nummer 6 in de poule: Rouveen DS2.

Dames 1 wint van VVSA na stroeve start