Afgelopen dinsdag moesten de dames van Steevast tegen S.V.M DS 3. De dames van de tegenpartij stonden een plekje onder steevast en beloofde daarom een spannende pot te worden.

De eerste set werd gespeeld met Annechien en Daantje op passer-loper, Tess en Tiffany op mid, Marieke als spelverdeler en wegens ziekte van Emma werd Nicole ingezet als diagonaal. Lieke stond wegens schouderblessure de eerste set aan de kant. Helaas hebben de dames de eerste set met 6 punten verschil verloren en werd het 25-19.

De tweede set zaten de dames er goed in, de sfeer was goed en het enthousiasme zat erin. Na een paar mooie rally’s en smashes van onder andere Tess en Annechien wisten de dames de winst binnen te slepen met een mooie score van 21-25.

De derde set begon wat stroef. Passes kwamen niet goed terecht bij de spelverdeler waardoor Marieke vanuit alle hoeken de tweede bal moest redden, er werd uitgeslagen en de moed zakte een beetje in de schoenen bij de dames. Deze set is dan ook verloren met 25-14.

De dames van steevast merkte dat ze alles eruit moesten halen wat er in zat wilden ze deze wedstrijd nog winnen. Het zou een 5-setter moeten worden en de dames waren zich hiervan bewust. Ze waren weer gemotiveerd om voor de winst te gaan. Dit bleek bijvoorbeeld uit een mooie opslagserie van Lieke. Ook de aanvallende dames lieten het er niet bij zitten en maakten mooie punten door de hoekjes op te zoeken en prikken, maar ook door keiharde smashes. De tegenpartij wist deze niet goed genoeg te verdedigen en zo eindigde deze set met een score van 18-25 voor steevast.

Uiteindelijk is er dus weer een 5e set gespeeld. In het begin van de set begonnen de dames perfect en zijn ze op een voorsprong gekomen van 4 punten verschil. Op een gegeven moment liet de tegenpartij het hier niet mee zitten en kwamen ze terug. Het was zenuwslopend spannend en de dames wisten dat de set nog niet gewonnen was, er kon nog van alles gebeuren. Uiteindelijk wisten de dames van steevast zich staande te houden en is de 5e set gewonnen met een score van 12-15! Het enthousiasme spatte van de dames af en de coach Robin van Zanten was trots. Het was een spannende wedstrijd om te spelen en om te zien, en de dames hebben bewezen dat zij wel degelijk dat hogere plekje in het klassement verdienden.

Dames 1 weet de winst binnen te halen tegen S.V.M DS 3