In plaats van training stond er op maandagavond een competitiewedstrijd op het programma tegen Urk DS1. Op papier een moeilijke tegenstander die zelfs met twee wedstrijden minder nog bovenin meedraait. 

De bal is rond en uiteindelijk moet de wedstrijd nog wel gespeeld worden. Met deze mentaliteit wisten de dames van Steevast er een knappe en verdiende overwinning uit te slepen.

Steevast begon enigszins gehavend aan de wedstrijd, want aanvoerster Stegeman ontbrak en aanvalster Wellenberg ontbrak vanwege een longontsteking. Gloria Scholte deed deze wedstrijd daarom mee als wissel voor het geval dat.

Coach Van Zanten begon de wedstrijd met De Vries als spelverdeler en Zoer in haar diagonaal. Van der Staay en aanvoerster Ponstein waren de passer-lopers. Westerhof en Tiffany Scholte begonnen als midaanvallers en werden achterin afgelost door libero Van Dam. De tribune in de Waterwyck was goed gevuld en dit publiek verdiende een mooie wedstrijd.

De eerste set begon moeizaam en Steevast moest duidelijk nog even wakker worden. De dames keken al gauw tegen een achterstand van een aantal punten aan en het moment voor een time-out leek daar. Coach Van Zanten besloot om deze niet aan te vragen en te hopen op de veerkracht van zijn jonge ploeg. Dit bleek geen verkeerde zet, want de dames kwamen goed terug. Na een spannende slotfase wist Steevast de set naar zich toe te trekken met 25 – 23. Deze positieve opsteker bleek de basis voor een prachtig Steenwijks schouwspel.

De dames begonnen zeer goed aan de tweede set. Scholte kwam aan serve en dankzij een prachtige serie bracht zij de stand naar 16-3. Urk had geen antwoord op de strakke service en Scholte wist het bloed onder hun nagels vandaan te halen door soms wat langer te wachten en afwisselend te serveren. Uiteindelijk bracht een uitbal een einde aan een prachtige serie. De set was al gespeeld en Steevast gaf de voorsprong niet meer weg. Alles wat de dames aanraakte leek omgezet te worden in punten. De verdediging onder leiding van libero Van Dam was erg scherp en zat overal bij. Pas tegen het einde van de set verslapte Steevast enigszins. Desalniettemin eindigde de set positief voor Steevast in 25-14.

De derde set ging Steevast verder met waar het gebleven was en liep opnieuw uit tot een royale voorsprong. Vooral de midaanvallers waren op dreef. Tess “de muur” Westerhof was Urk blokkerend de baas en retourneerde de bal met regelmaat terug op de voeten van Urk. Scholte ging verder met een mooie serviceserie en wist in één rally ook tot driemaal toe de bal aan Urkse kant te houden. Er zat veel vuur in deze set en dat uitte zich onder andere in een aantal mooie verdigende acties van Van der Staay die overal in het veld te vinden was om de bal op te lepelen.

Gloria Scholte kwam er nog in bij een royale voorsprong van 20 – 11 in voor Ponstein. Zij wist nog enkele malen aan te vallen, maar de sterk passende Ponstein werd wel gemist en Urk dreigde nog terug te komen. Steevast liet zich dit niet gebeuren en pakte de set met 25 – 18.

De wedstrijd was gewonnen, maar de dames wilden graag hun eerste vijfpunter pakken van dit seizoen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, want de dames begonnen de vierde set slecht. Bij 1 – 7 vroeg Van Zanten een time-out aan om de dames weer op scherp te krijgen. Om ze te motiveren werd er een teamschotel beloofd als ze ook deze vierde set wisten te pakken. Dit leek effect te hebben, want Steevast kwam goed terug en had Urk steeds beter onder controle. Bij 13 – 13 kwam het kantelpunt en had Steevast de overhand. De dames gaven de voorsprong niet meer uit handen en kwamen weer ruim voor. Bij 20-15 kwam Gloria Scholte in het veld voor Zoer op diagonaal. De dames maakten nog weinig fouten en de laatste set werd met 25 – 20 gewonnen.

Dankzij deze knappe 4 – 0 overwinning op een goede tegenstander staat Dames 1 momenteel zevende in de competitie. De vijf punten werden gevierd met een teamschotel en in de kantine werd nog lang genoten van deze wedstrijd.

Zaterdag 14 december staat er om 18:00 uur de volgende wedstrijd op het programma voor de dames. Zij spelen dan tegen TriVia DS2 in de Waterwyck. Zij hopen dan opnieuw op een volle tribune en een overwinning.

Dames 1 stuurt Urk puntloos naar huis (VIDEO)