Afgelopen zaterdag heeft Dames 1 in een thuiswedstrijd vier punten binnen weten te slepen tegen DIOS DS 2. In een moeizame wedstrijd tegen de hekkensluiter werd gewonnen met 3-1.

De eerste set was er nog geen vuiltje aan de lucht. Steevast kon de dames van Oldemarkt gemakkelijk van zich afhouden en won deze set met een overtuigende score van 25-14. De tweede set was het echter andere koek. De dames begonnen slecht aan deze set en stonden al snel een aantal punten achter. Aan het net werden volop fouten gemaakt en de speelsters wisten elkaar regelmatig niet te vinden. Steevast kon aan het eind van deze set nog wel inlopen op de tegenstanders, maar dat mocht helaas niet meer baten; de set werd verloren met 22-25.

Ook in de derde set wist het team niet het gebruikelijke niveau te halen, maar met name door een mooie opslagserie aan het eind van deze set van speelster Zoer werd deze set uiteindelijk gewonnen met 25-21. Daarna sleepte Steevast ook nog de laatste set binnen, al werden zij hierbij ook enigszins geholpen door de afnemende prestaties van de tegenpartij.

Kortom, het was een wedstrijd die niet de boeken ingaat als de beste ooit. De dames hebben veel meer in huis dan dat ze in deze wedstrijd lieten zien.

Dit neemt niet weg dat ze vier punten hebben kunnen toevoegen aan het klassement en opgeschoven zijn naar een mooie zesde plek in het klassement.

Dames 1 plek gestegen in klassement