Zaterdag 25 januari stond er een spannende pot te wachten tegen Rouveen DS 2. Rouveen DS 2 stond met 1 punt boven Steevast Dames 1. Steevast Dames 1 had 12 oktober de thuiswedstrijd gewonnen met 3-2 tegen Rouveen DS 2. Dit was al een pittige wedstrijd, dus dit beloofde wat.

De coach Robin van Zanten begon de eerste set met Marieke de Vries als spelverdeler, Emma Zoer als diagonaal, Tiffany Scholte en Tess Westerhof als mid aanvallen, en Annechien Ponstein en Nicole Stegeman als passer loper. Annike van Dam was ook aanwezig als libero. De wedstrijd begon erg stroef voor Steevast Dames 1. Ze kwam al snel tot een grote achterstand. De pass kwam niet lekker aan bij de spelverdeler, waardoor we de krachten van de aanvallers erg misten. Deze set werd afgesloten met 25-9. Deze set moesten de dames gauw vergeten.

De tweede set begon Robin van Zanten met dezelfde opstelling. Hij had er vertrouwen in en dat was te zien. De dames kwamen sterk terug. De stand stond op 7-6 voor Rouveen DS 2, maar hier wist Nicole Stegeman verandering in te brengen. Ze serveerde de set uit. De set werd fenomenaal afgesloten met 7-25.

In de derde set ging Robin van Zanten Emma Zoer wisselen voor Lieke Wellenberg als diagonaal. Dit leverde een spannende set op. Er werd van beide kanten lekker aangevallen. Halverwege werd Daantje van der Staay erin gewisseld voor Annechien Ponstein voor de aanval. Helaas mocht dit niet baten. De set eindigde in 25-22.

De vierde set begon met dezelfde dames. De coach Robin van Zanten dacht dat het aan de kant lag. Dit was misschien wel zo. Er kwamen lange rally’s en het werd aan beide kanten lastig gemaakt. Toch wist Steevast Dames 1 een voorsprong te nemen van 15-20. Wat uiteindelijk leidde tot 22-25 voor de dames.

Er kwam een vijfde set. Volgens de tactiek van coach Robin van Zanten zou Steevast Dames 1 aan de slechte kant beginnen zodat de dames aan de goede kant Rouveen DS 2 kon inmaken. Dit was toch lastiger als gedacht. De passen kwamen niet aan waardoor de dames al snel tot een 8-1 achterstand kwamen. Nu Steevast Dames 1 aan de goede kant stond begonnen de dames zich langzamerhand te herpakken. Steevast Dames 1 kwam terug tot 14-11. Helaas was door de slechte start van Steevast Dames 1 de achterstand te groot geworden. De set werd afgesloten met 16-14.

Dit betekende dat Rouveen DS 2 had gewonnen met 3-2 van Steevast Dames 1. De volgende wedstrijd is de derby tegen DIOS DS 2 op 1 februari om 18.00 uur in de Waterwyck.

Dames 1 komt net te kort in spannende pot tegen Rouveen