In de eerste van drie wedstrijden tegen de Top 3 van de competitie heeft dames 1 van Steevast het tegenstander AVC bij vlagen flink lastig gemaakt. AVC moest alle zeilen bijzetten om het stug verdedigende jonge team van Steevast uiteindelijk in alle sets voor te blijven. Steevast bleef in alle sets in het kielzog van de sterkere tegenstander, maar legde het af in ervaring en aanvalskracht.

Vanaf het begin werkte Brouwer Tuk/Steevast keihard om het gemis van enkele steunpilaren te compenseren. Onder bezielende leiding van de hard werkende spelverdeelster Kristy de Boer werd zelfs brutaal de leiding genomen. Verdedigend stond het goed, waardoor AVC de bal moeilijk op de grond kreeg. Mooie, lange rallyes waren het gevolg. Het team mist echter nog de ervaring om na een paar mindere ballen de opslag resoluut terug te veroveren. In elke set demarreerde de tegenstander in het tweede gedeelte en was niet meer in te halen.

De tweede set was in zijn geheel uitstekend. Zoals de hele wedstrijd leverde Lieke Wellenberg zeer volwassen passes af. Lisa Dokter scoorde vijf punten op rij in een uitmuntende serviceserie. En Sacha Bosma scoorde enkele puike blokpunten. Tegen deze topper 19-25 als resultaat neerzetten is een prima prestatie voor dit jeugdige team.

In de vierde set daalde met het inzetten van spelverdeelster Marieke de Vries de gemiddelde leeftijd tot ver onder de twintig. Nu komt Steevast nog tekort, maar met de groeimogelijkheden zit het wel goed. De setstanden: 10-25, 19-25, 9-25 en 10-25.

Dames 1 geeft topper stevig weerwerk