Nadat Steevast dames 1 in de voorronde van de beker DWS wist te verslaan, stond dinsdagavond de wedstrijd tegen AVC ’69 DS4 op het programma in Akkrum. Steevast toonde zich een ware dieselmotor, want de dames kwamen pas halverwege de tweede set op gang en wisten de wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken.

Coach Van Zanten werd gedwongen te improviseren in de opstelling door het ontbreken van spelverdeler De Vries en aanvoerster Stegeman. Hierdoor begon hij met Wellenberg als spelverdeler en Zoer in haar diagonaal. Ponstein en Van der Staay begonnen als passer-loper. Westerhof en Scholte waren de middenaanvallers en zij werden achterin afgelost door libero Van Dam.

De wedstrijd begon onrustig en rommelig doordat het veld nog niet beschikbaar was en de dames op een kwart veld moesten warmlopen. Vervolgens was er wat onduidelijkheid over wat aanvoerster Ponstein had gekozen bij de toss en dit alles leek door te spelen in de eerste set. Bij een stand van 7-7 had AVC vier punten cadeau gekregen van Steevast door servicefouten. Passes kwamen niet aan en aanvallend waren de dames te lief. Aan het einde van de set leken de dames terug te komen, maar ondanks dat Steevast technisch de betere was, bleek de onrust te groot en de set ging dan ook met 25-19 naar AVC.

Van Zanten besloot de tweede set met dezelfde opstelling te beginnen, maar dit had niet direct het gewenste effect. Steevast kon maar moeilijk het hoofd boven water houden, maar een ommekeer was zichtbaar. Een uitstekende serviceserie van spelverdeler Wellenberg bleek het kantelpunt te zijn voor de ploeg uit Steenwijk. Er was nog een spannende slotfase waarin Steevast aan het langste eind trok. De stand werd 25-20.

De derde set begon met De Bruin-de Boer als spelverdeler. Wellenberg werd daardoor diagonaal en nam de plek in van Zoer. Deze wissel gaf de ploeg iets meer zekerheid en rust, omdat Wellenberg normaal gesproken geen spelverdeler is. Dit deed de dames goed en er werd over AVC heen gewalst. Passes kwamen perfect met als gevolg dat de aanvalsters probleemloos door De Bruin-de Boer bediend konden worden en vrijuit konden slaan. Aan de kant van AVC werd het rommeliger en rommeliger.  Steevast wist optimaal te profiteren en pakte deze set met 25-12.

Steevast kon de wedstrijd dichtgooien door de vierde set te pakken en Van Zanten koos daarom voor dezelfde basis als de vorige set. Door de fantastische derde set leken de dames wat ingedut en zij keken dan ook al gauw tegen een achterstand aan. Steevast leek geen zin te hebben in een vijfde set, want de dames wisten zich uitstekend te herpakken. Er werd hard gewerkt en hierdoor liep Steevast ver weg van de dames uit Akkrum. De set werd met 25-16 gewonnen.

Door de 3-1 winst tegen AVC ’69 bekert Steevast dames 1 verder naar de tweede ronde van de beker. De tegenstander is op het moment van schrijven nog onbekend, maar kan uit de tweede, derde of vierde klasse komen.
De eerstvolgende wedstrijd is de competitiewedstrijd tegen Rouveen DS2 aanstaande zaterdag 12 oktober om 18:00 uur in Sportcentrum de Waterwyck.

Dames 1 bekert verder na stroeve start in Akkrum