Afgelopen zaterdag, 17 november, stond de vijfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer een uitwedstrijd in Zwolle tegen C.S.V. dames 7.

De wedstrijd van donderdag 15 november verliep niet zoals het moest, 0 – 4 verlies,  dus de punten wilden dames 1 die dag wel mee naar huis nemen.

De eerste set begon goed. Met een aantal goede opslagen en aanvallen was er snel een gat geslagen. Steevast stond met vertrouwen in het veld en er vielen weinig ballen op de grond. De tegenstanders kregen het gat niet meer dicht en Steevast won de set met 20 – 25.

In de tweede set begon de tegenstander beter te spelen en kwamen ook aan het aanvallen toe. Steevast had moeite om hierop te anticiperen. Op één opslag had Steevast geen antwoord en de tegenstander had al snel een gat geslagen. Aan het einde van de set kwam Steevast nog wel terug, maar dit mocht niet meer baten. C.S.V. won de set met 25 – 20.

In het begin van de derde set begon Steevast goed. Het vertrouwen was er weer en er werden mooie punten gemaakt. Maar Steevast had veel moeite met de opslagen van de tegenpartij. Hierdoor konden ze veel punten achter elkaar maken. C.S.V. won de set met 25 – 18.

De vierde set wilde Steevast koste wat het kost binnenhalen. Dit was ook in het veld te horen. Dit keer maakte Steevast ook meerdere punten met goede opslagen en er was meer durf in de aanval. De set liep gelijk op met setpoints aan beide kanten. Helaas trok Steevast aan het korte eind en won C.S.V. de set met 26-24.

Ondanks het verlies met 3 – 1 ging Steevast met een beter gevoel van het veld dan donderdag. Maandag 19 november staat er nog een bekerwedstrijd op het programma, hier gaan de dames strijden voor de volgende ronde.

C.S.V. DS 7 – Brouwertuk.nl/Steevast DS 1