Steevast Dames 1 trede afgelopen donderdag aan tegen de koploper Bas Autowas. De dames begonnen moeizaam aan de eerste set.

Door directe servicedruk en goed verdedigd werk van Bas Autowas stond Steevast dames 1 snel op een 1-9 achterstand. Na twee wissels van coach Adèle wisten de dames zich in de eerste te set te herpakken toch een gelijke stand van 18-18. Jammer genoeg kon Steevast haar harde werken niet voortzetten. Bas Autowas won de eerste set met 21-25.
In de tweede set was Steevast het goede spel van halverwege de eerste set helemaal kwijt. De passes kwamen niet aan bij de spelverdeling waardoor aanvallen uitbleven. Daarnaast kon Bas Autowas naar hartenlust aanvallen en voornamelijk op de buiten werd gescoord door prikballen en door een niet sluitend blok van Steevast. De set ging eenvoudig naar Bas Autowas met 11-25.
De derde set werd Steevast weer wakker en begon servicedruk te leveren. Steevast had tot 15-14 de voorsprong te pakken, maar door eigen fouten en geen aanvallend vermogen kon Bas Autowas hier gebruik van maken. Bas Autwas won ook de derde set met 18-25.
De vierde koos coach Adèle ervoor om Pauline Veldman op de buiten positie te plaatsen. Dit pakte goed uit. Pauline had het op de heupen en deed alles goed. Ze was de scorende factor binnen het team en zorgde ervoor dat de overige speelsters mee ging in de modus om te scoren. Steevast behield de hele set een voorsprong. Wist eindelijk servicedruk te leveren, de pass onder controle te houden en aanvallend te scoren. Steevast won verdiend de laatste set van Bas Autowas met 25-23.
 
Als Steevast meer haar eigen spel had gespeeld, wat neer komt op de pass onder controle houden, servicedruk leveren en aanvallend scoren, hadden meer sets gewonnen kunnen worden van de koploper. Maar nu weet Steevast wel dat zij bij de betere horen als zij hun eigen spel kunnen spelen. Steevast is in elk geval verzekerd van het behoud binnen de tweede klasse en staan op een 7e positie.
De volgende wedstrijd is op 2 april in Vollenhove tegen de nummer 6. De prognose van de wedstrijd is gunstig gezind voor Steevast met een 2-3 winst. Komt zien of Steevast het ook de volgende wedstrijd lukt om punten mee naar huis te nemen.
BROUWERTUK.NL – Steevast Dames 1 Toch een punt van de koploper.