Op zaterdag 24 november stond de thuiswedstrijd tegen Espel-Creil Dames 1 op het programma. Onder aanmoediging van het publiek begon Steevast de eerste set sterk. De pass liep goed waardoor er mooi aangevallen kon worden. Er werd een goede voorsprong opgebouwd en deze werd niet meer weggegeven. Steevast won deze set met 25-22.

 

De tweede set verliep een stuk slechter dan de eerste set. Vooral de servicepass liep niet, waardoor het spel niet goed opgebouwd kon worden. Gedurende de set wist Steevast zich nog te herpakken, maar het mocht niet meer baten. De tweede set werd verloren met 18-25.

 

Ook in de derde set verliep het spel van Steevast rommelig. De pass kwam wederom niet goed onder controle, waardoor mooie aanvallen uitbleven. Eindstand van de derde set was 21-25.

 

Steevast zag echter nog steeds een kans om de wedstrijd te winnen. In de vierde set werd dan ook alles op alles gezet om te winnen. Vanaf het begin van deze set verliep het spel aan de kant van Steevast weer goed. Er werden weinig fouten gemaakt en er werd hard voor elkaar gewerkt. Mede dankzij een goede opslagserie wist Steevast deze set overtuigend te winnen met 25-15.

 

Het stond nu 2-2 in sets en dus werd er een vijfde set gespeeld. Steevast was nog steeds gebrand op de winst, maar de tegenstander ook. In deze set liep het spel erg gelijk op. Tot aan de helft van deze set stond Espel-Creil steeds voor. Nadat er van speelhelft was gewisseld, kwam Steevast lekker op gang en maakte zij steeds meer punten. De punten liepen nog steeds erg gelijk op, maar uiteindelijk was het Steevast die aan het langste eind trok en de set won met 15-13!

 

Volgende week staan er weer twee wedstrijden op het programma voor Brouwertuk.nl/Steevast Dames 1. Op dinsdag 27 november wordt er om 20.30 uur uit gespeeld in IJsselmuiden tegen Set Up Dames 3 en op zaterdag 1 december om 18.30 uur komt dit team op bezoek in Steenwijk.

BROUWERKTUK.NL/STEEVAST DAMES 1 WINT IN SPANNENDE VIJFSETTER