Op zaterdag 3 februari moest Steevast Dames 1 tegen Vovem’90 Dames 2. Tijdens de warming-up bleek al dat Vovem een sterk team was. Toch werd vol goede moed aan de wedstrijd begonnen.

De eerste set werd begonnen met de volgende opstelling: Lotte op spel, Kristy op diagonaal, Lisa en Nicole op buiten en Tiffany en Sacha op mid. Steevast begon sterk. Tot de 7 punten liep de stand gelijk op. Door in het achterveld Lieke te wisselen voor Sacha, werd goed gebruik gemaakt van ieders kwaliteiten. Daardoor bleef Steevast goed weerstand bieden aan het spel van Vovem. Uiteindelijk bleek Steevast toch aan het kortste eind te trekken en eindigde deze set met een stand van 25-19.

De tweede set begon met dezelfde opstelling als de eerste set. Ook nu liep de stand in het begin redelijk gelijk op. Toch bleek Vovem ook in deze set te sterk te zijn. Daarnaast verslapte Steevast wat en werd er niet meer zo hard voor elkaar gewerkt als in de eerste set. Deze set eindigde met een stand van 25-12.

In de derde set probeerde coach Robin wederom gebruik te maken van ieders kwaliteiten, waardoor Marieke begon op diagonaal, zodat er meer lengte kwam aan het net. In het achterveld zou Marieke dan vervolgens weer worden gewisseld voor Kristy. Deze set bleek echter het dieptepunt van de wedstrijd. Steevast leek geen energie meer te hebben en echt alles zat tegen. Na een achterstand van 17-2 wist steevast nog een paar punten te pakken, zodat deze set eindigde met een stand van 25-6.

In de vierde set moest Steevast zich herpakken en een beter spel laten zien. Kristy kwam op de positie van spelverdeler, met Marieke in haar diagonaal. Deze set ging Steevast weer beter spelen. Er werd weer hard gewerkt en daardoor liep de stand in het begin weer redelijk gelijk op. Deze set werd uiteindelijk verloren met 25-14.

Brouwer Tuk/Steevast Dames 1 speelt haar volgende wedstrijd thuis, op zaterdag 10 februari om 14.00 uur tegen C.S.V. Dames 5, de nummer 10 op de ranglijst.

Brouwer Tuk/Steevast Dames 1 – Vovem’90 Dames 2