Onder aanmoediging van het publiek begon Steevast Dames 1 op zaterdag 6 april aan haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was s.v. Ens Dames 1. Op de ranglijst stonden de teams op respectievelijk plek 6 en 5. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

De 1e set begon gelijk met een flinke achterstand voor Steevast, door een goede opslag serie van de tegenstander. Hierdoor liep Steevast gelijk achter de feiten aan. Gedurende de set liep de stand weer wat gelijk, maar vanaf een stand van 21 – 21 was het Steevast die de fouten bleef maken. Deze set werd dan ook verloren met 21 – 25.

In de 2e set moest Steevast wat meer energie uitstralen in het veld. Er vonden dan ook een paar wissels plaats, waardoor er hopelijk weer wat meer beleving in het spel kwam. Deze set begon Steevast echter weer wat onzeker. Dit verdween gedurende de set en op een gegeven moment kwam Steevast weer op voorsprong. Er werd lekker aangevallen door de dames, waardoor de voorsprong ook niet meer uit handen is gegeven. Deze set werd gewonnen met 25 – 18.

De 3e set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Vooral verdedigend kwam Steevast echt te kort. Zelfs de pass opstelling veranderen en wissels in het veld brengen mocht niet baten. Deze set werd verloren met een stand van 21 – 25.

In de 4e set moest er echt iets gaan veranderen aan het spel van Steevast, wilden zij de wedstrijd nog kunnen winnen. Vanaf het begin van deze set straalde Steevast dan ook gelijk de energie uit die zij normaal gesproken ook heeft. Eindelijk lukte alles aan de kant van Steevast en konden de dames laten zien wat zij waard zijn. Al snel werd een voorsprong gepakt en deze werd niet meer weg gegeven. Deze set eindigde met een stand van 25 – 17. Dit betekende dat er een 5e set gespeeld ging worden.

In de 5e set kreeg Steevast veel aanmoediging van het publiek. Een goede opslag serie aan de kant van Steevast zorgde ervoor dat er gelijk een grote voorsprong werd gepakt. Bij een stand van 8 – 4 werd van speelhelft gewisseld en vanaf toen bleef Steevast de punten maken en liet zij ook haar niveau van spelen weer goed zien. Onder andere door wederom een goede opslag serie en mooie aanvallen. De 5e set werd overtuigend binnen gesleept met een stand van 15 – 5.

Steevast Dames 1 wil het publiek bedanken voor hun aanmoediging. De dames kunnen terugkijken op een mooie laatste thuiswedstrijd, waarin hard gestreden is voor de punten.

Op dinsdag 9 april speelt Dames 1 haar laatste wedstrijd van het seizoen tegen Vovem’90 Dames 3.

Brouwer Tuk / Steevast Dames 1 wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen